Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Hidden Masterpieces: The Mad Max Trilogy


Η τριλογια του Mad max μας μεταφερει σε ενα κοσμο που εχει βυθιστει στο χαος και το σκοταδι Στο κοντινο μελλον και σε ενα κοσμο χωρις κανενα νομο οι συμμοριες εχουν παρει την εξουσια στα χερια τους. Γρηγορα οχηματα αλωνιζουν στους δρομους καταστρεφοντας και σκορπωντας τον θανατο. Ο MAX (Mel Gibson) μελος της υπηρεσιας MFP πολεμαει το εγκλημα με κοστος την απωλεια της γυναικας και του παιδιου του.

Καπως ετσι τελειωνει το πρωτο μερος (1979) της post-apocalyptic τριλογιας του George Miller θετοντας τις βασεις για μια καταπληκτικη συνεχεια -απο τα λιγα sequel που ισως ειναι καλυτερο απο τα πρωτοτυπο- και για ενα τριτο μερος που στηριζεται σε μια παρα πολυ καλη ιδεα αλλα εχει ασχημη εκτελεση.

Το δευτερο μερος (1981) ξεκιναει, οι δυο -αγνωστες- μεγαλες δυναμεις εχουν πλεον συγκρουστει Ο πλανητης εχει σχεδον καταστραφει και ο καθενας εχει απομονωθει. "their leaders talked and talked..." λεει στην ανατριχιαστικη εισαγωγη. Ολα γινονται για την κατακτηση του μαυρου χρυσου. Ανθρωπος σκοτωνει ανθρωπο. Μεσα σε αυτο το χαος ο Max μοναχικος πλεον τυπος βασανιζεται απο τους δαιμονες του παρελθοντος του, τριγυρναει στις αχανεις εκτασεις της Αυστραλιας Ωσπου πεφτει σε μια κοινοτητα που εχει στην κατοχη της μια τεραστια δεξαμενη με βενζινη Το οχυρο πολιορκειται απο την συμμορια του Humungous. Σκοπος τους να ξεφυγουν διασωζοντας τα καυσιμα.

Με το MAD MAX 2 : The road warrior δημιουργηθηκαν φοβερες προσδοκιες για την συνεχεια και το κλεισιμο της τριλογιας, ενω δημιουργηθηκε παραληλλα ενας πυρηνας ορκισμενων οπαδων παγκοσμιως.

Το τριτο μερος MAD MAX 3: BEYOND THUNDERDOME ερχεται μετα απο 4 χρονια και το 1985 ο Miller ριχνει ενα δυνατο χαρτι για να μην χασει την εμπιστοσυνη του κοινου του. Βαζει την Tina Turner σε πρωταγωνιστικο ρολο.

Το σεναριο εχει να κανει με την ελλειψη υδατινων πορων και με την προσπαθεια της ανθρωποτητας να ανακαμψει δημιουργωντας πρωτογονες αποικιες καθως η εξουσια εχει περασει στους λιγους. Ολα ωραια και καλα μεχρι που ο MAX ταυτιζεται μετα απο ενα σημειο με τον peter pan και επιστρεφει ως σωτηρας σε μια αποικια παιδιων που σαν σκοπο εχουν το ταξιδι στις παλιες πολεις.

H τριλογια του MAD MAX ειναι απο τις ταινιες που βλεπεις και ξαναβλεπεις μεγαλωνοντας. Ενα must για καθε φιλο των sci-fi ταινιων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου