Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ten Teen summer movies


Οι teen movies, διαχρονικα ηταν σταθερες αξιες για βραδιες καψιματος με μπυρες-πιτσες-φιλους χωρις αυτο να σημαινει πως μιλαμε για τις κλασσικες χαζοαμερικανιες - ειπαμε να κρατησουμε και ενα επιπεδο (χωρίς να υποσχόμαστε πως θα κρατήσει). Το πρώτο μέρος λοιπόν είναι αυτό...

1. Superbad (2007) : Ο σεξομανης Seth και ο συναισθηματικος Evan φιλοι απο μικρα παιδια, τελειωνουν το σχολειο και βρισκονται καποιους μηνες μακρια απο το να φυγουν στο κολλεγιο, ενα παρτυ της τελευταιας στιγμης θα τους αναστατωσει, μιας και θα αναλαβουν να βρουν αλκοολ για την μεγαλη βραδια. Μια ψευτικη ταυτοτητα, 2 υπερcult μπατσοι και ενα δευτερο παρτυ θα προκαλεσουν μια σειρα απο απιστευτα σκηνικα. (Κωμωδια)

2.Rocket science (2007) : O Hal Hefner αποκτα προβλημα με την ομιλια του απο την στιγμη που οι γονεις του αποφασιζουν να χωρισουν και η μανα του να συζησει με τον Κινεζο γειτονα. Μια κοπελα που παιρνει μερος στους αγωνες ρητορικης και λογου της πολιτειας που μενουν θα τον ξεχωρισει και θα τον βαλει στην ομαδα της, λιγο μετα θα αλλαξει σχολειο και ο Hal θα κανει τα παντα για να την κερδισει. (Κωμωδια/Δραμα)

3. Juno (2007) : Σαρωνοντας τα βραβεια το juno αναλυει και πλησιαζει με περισσεια ευαισθησια το θεμα της εγκυμοσυνης σε μικρη ηλικια. Η juno μενει εγκυος στα 16 της απο τον κολλητο της, κιθαριστα του συγκροτηματος της, καθως και αθλητη του στιβου Paullie Bleeker (ο Μichael Gera που ειχαμε συναντησει πριν και στο superbad) Παιρνει την αποφαση να το κρατησει και να το δωσει σε ενα ζευγαρι που δεν μπορει να κανει παιδι. Μια αποφαση που μοιαζει ολο και πιο δυσκολη καθως η μεγαλη στιγμη πλησιαζει. (Δραμα/Κωμωδια)

4. Thirteen (2003) : H Tracy ειναι 13, ειναι μια κοπελα που ζει με την μητερα της και τα αδερφια της . Η σχεση αυτη θα δοκιμαστει οταν η "σταρ" του σχολειου evie zamora την πλησιασει και φιλες. Η tracy τοτε θα αρχισει να κλεβει, να παιρνει ναρκωτικα και να μπλεκει συνεχεια. Μια ταινια για το χασιμο της αθωοτητας. (Δραμα)

5. Kids (1995) : Aν το thirteen μιλαει για το χασιμο της αθωοτητας τοτε το Kids μιλαει για μια γενια που ηδη την εχει χασει και βαδιζει στα τυφλα. Ακραιος οπως παντα ο Larry Clark με την καμερα στον ωμο, μας εξιστορει την πορεια ενος νεαρου φορεα Aids για μια ολοκληρη μερα. Ταινια που ειναι γροθια στο στομαχι για τους ανυποψιαστους θεατες. (Δραμα/Κοινωνικη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου